Ухапшени бомбаши дјеца богатих Водичана, један од њих члан ХДЗ-а ФОТО

Index.hr, Јутарњи лист
Ухапшени бомбаши дјеца богатих Водичана, један од њих члан ХДЗ-а ФОТО

Загреб - Један од шесторице мушкараца ухапшених због експлозије на Тргу бана Јелачића у центру Загреба члан је Омладине ХДЗ-а, преноси "Јутарњи лист".

Бранка Јуричев Мартинчев, градоначелник Водица одакле је петоро осумњичених за експлозију, демантовала је да су и остали ухапшени чланови ове странке, како се данас говорило по кулоарима.

- Петорица осумњичених да су неки дан бацили експлозивну направу на загребачком Тргу бана Јелачића заиста су с нашег подручја и још не могу вјеровати да су то направили. Шокирана сам и тешко ми је вјеровати да су починили такав чин, који је за сваку осуду - изјавила је Мартинчева.

Полиција је данас потврдила да је ухапсила шест особа осумњичених за експлозију, а испитивање осумњичених потрајаће до краја данашњег дана, јавили су хрватски медији.

Они наводе да се по Шибенику и Водицама прича да је ријеч о дјеци из угледних водичких породица, такозваној “златној” омладини.

Према незваничним информацијама, један од њих управо завршава Факултет у Загребу, чека диплому и треба постати професор историје, док је други из породице погинулог ватрогасца.

Начелник Полицијске управе Шибенско-книнске Ивица Костанић рекао је јутрос да је МУП тражио од њих неке извиде и податке, што су им доставили.

Хрватска полиција ухапсила је шест особа из Загреба и Шибеника због сумње да су поставили експлозив испод споменика бана Јосипа Јелачића на главном загребачком тргу, преноси портал "Index.hr".

Према незваничним информацијама, истражитељи су до једног од њих дошли помоћу надзорних камера, а онда се клупко почело одмотавати.

На снимкама камера прилично се јасно види мушка особа како се приближава споменику бана Јосипа Јелачића и баца експлозивну направу.

Портпарол ПУ Загребачке Мирела Бан потврдила је да је на подручју двије полицијске управе ухапшено шест осумњичених.

- Особе су ухапшене на подручју ПУ Загребачке и ПУ Шибенско-книнске - рекла је она.

Иако је полиција на добром трагу до неких особа, за које сумњају да би исто тако могле бити повезане са овом трећом експлозијом у Загребу, још нису дошли, преноси "Јутарњи лист".

Истражитељи су утврдили да је у сриједу експлодирала бомба кућне израде, мале експлозивне снаге.

У експлозији нико није повријеђен , а причињена је мања материјална штета.

Лист је објавио да је мушкарац који је активирао експлозивну направу побјегао улицом која води према Каптолу, гдје га је наводно чекао аутомобил.

Да ли је ријеч о црвеном “форду” или црном “голфу” у којем је била група мушкараца, службено још није потврђено.

Међу ухапшенима је и син познатог грађевинара са шибенског подручја.

- Момци су нешто славили, мало попили, остало им је нешто те пиротехнике од Нове године и требало је то негдје потрошити. Ето, ја то не одобравам али десило се то што се десило али најважније је, а то ми је полиција дефинитивно потврдила, да то нема никакве везе са претходне двије експлозије - рекао је отац једног од ухапшених Анте Дувњак.

Иако он вјерује да се радило о пиротехници, управо једна од првих ствари које је показала крим истрага након експлозије јест да се дефинитивно није радило о пиротехници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана