Ухапшене двије особе због крађе цигарета из Луке Бар

Срна
Foto: Илустрација/ РТЦГ

ПОДГОРИЦА- Службеници црногорске полиције ухапсили су мушкарце из Бара чији су иницијали М.П. /44/ и Д.Д. /42/ због крађе цигарета из Луке Бар, саопштила је Управа полиције Црне Горе.

Из Управе полиције су навели да је утврђен идентитет власника теретног возила, који је извршио утовар цигарета из складишта фирме "Монтенегро дуван комерц" у Слободној зони Луке Бар.

"Ухапшени су М.П. као оснивач и извршни директор у компанији Перочевић због сумње да је извршио кривично дјело кријумчарење и Д.Д, запослени у Управи прихода и царина због сумње да је извршио кривично дјело злоупотреба службеног положаја", истиче се у саопштењу.

Из полиције су додали да ће осумњичени бити приведени уз кривичну пријаву државном тужиоцу у Основном тужилаштву у Бару.

У саопштењу се наводи да су јуче службеници Царинске испоставе пријавили полицији да су на капији складишта фирме "Монтенегро дуван комерц", које се налази у Слободној зони Луке Бар, непознате особе оштетиле царинску пломбу.

На лице мјеста изашле су полицијске екипе које су прегледале складиште и утврдиле да недостаје 11.349 пакета разних врста цигарета, од којих је 8.829 предмет кривичног поступка Специјалног државног тужилаштва, наглашава се у саопштењу.

Из полиције су рекли да предузимају даље активности како би биле утврђене све околности догађаја и идентификоване све особе које су учествовале у тим незаконитим радњама.

"Наглашавамо да Управа полиције није надлежна и не обавља обезбјеђење складишта у Слободној зони Луке Бар, којом управља поменути оператор", додаје се у саопштењу.

Из полиције су напоменули да спровођење мјера царинског надзора врши Управа прихода и царина, а надзор над спровођењем Закона о слободним зонама министарство надлежно за послове спољне трговине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана