Ухапшена још двојица у оквиру афере ИНА

Танјуг
Ухапшена још двојица у оквиру афере ИНА

ЗАГРЕБ - Хрватска полиција у сарадњи са УСКОК-ом ухапсила је јутрос двојицу мушкараца повезаних са афером ИНА, у којој је недавно ухапшен директор те компаније Дамир Шкугор и сувласници компаније ОМС-а Горан Хусић и Јосип Шурјак, незванично сазнаје Јутарњи лист.

Један од приведених је руководилац продаје плина и енергије ИНА Стјепан Леко, који је био замjеник ухапшеног Шкугора, а уједно је копотписник спорних уговоре о продаји гаса.

Други јутрос ухапшен је Владо Мандић, директор компаније ЕВН Croatia Plin, једне од четири компаније којима је ИНА продавала гас, међу којима је била и Плинара источне Славонија.

Према оптужби, радило се о нелегалној продаји гаса компаније ОМС Менаџмент по фиксној цијени мањој од 20 евра по мегавату, при чему је ИНА, с обзиром на то да је ОМС Менаџмент исти тај гас продавала и до 200 евра по мегавату, оштећена за милијарду куна.

Готово пола милијарде куна завршило је на рачуну Дамира Шкугора и пензионера Данета Шкугора.

Истражитељи су од тада открили да је постојала још једна слична, паралелна "прича" у којој су директори ИНЕ покушавали да остваре додатну личну зараду трговином гаса са другом компанијом, подсјећа Јутарњи лист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана