Ухапшена држављанка Србије по потјерници Интерпола Подгорица

Срна
Ухапшена држављанка Србије по потјерници Интерпола Подгорица

ПОДГОРИЦА - У Србији је ухапшена држављанка Србије С.М. /58/ по међународној потјерници НЦБ Интерпол Подгорица, саопштено је из Управе полиције у Подгорици.

Међународна потјерница расписана је ради обезбјеђивања присуства С.М. у кривичном поступку који се води пред Вишим судом у Подгорици због кривичних дјела стварање криминалне организације, продуженог кривичног дјела утаја пореза и доприноса и продуженог кривичног дјела прање новца.

Она је, како се сумња, постала члан криминалне организације у оквиру које је према налогу организатора криминалне организације прихватила да, заједно са другим лицима, учествује у прибављању кредита за које је знала да неће бити враћени из сопствених средстава, већ посредством депозита других правних лица, при чему није створена, нити одстојала обавеза осумњичене да врати кредитна средства тим правним лицима.

"На тај начин она је прикрила остварени приход од више стотина хиљада евра, на који износ није пријавила и платила порез на доходак да би потом вршила пренос новчаних средстава добијених од кредита и од тог новца користила средства која представљају утајени порез са знањем да је прибављен криминалном дјелатношћу, а све у намјери да прикрије и лажно прикаже поријекло новца који је користила за личне потребе", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је С.М. ухапшена сходно билатералном уговору закљученом између Црне Горе и Републике Србије који регулише питања изручења сопствених држављана.

Након расписивања међународне потјернице надлежне службе Управе полиције спровођењем циљане потраге остваривале су интензивну међународну сарадњу са надлежним органима Србије и међународним партнерима других земаља, што је резултирало лоцирањем и хапшењем осумњичене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана