Ухапшена четири мушкарца због кријумчарења миграната

Срна
Ухапшена четири мушкарца због кријумчарења миграната

БРОД - Четворици мушкараца одређен је притвор у Хрватској након што су ухапшени због сумње да су покушали прокријумчарити стране држављане, који су незаконито ушли у земљу.

Полиција је утврдила да су осумњичени из користољубља за унапријед договорени новчани износ примили у аутомобиле стране држављане који су претходно незаконито ушли у Хрватску у намјери да дођу до Загреба или других земаља ЕУ, саопштено је из бродско-посавске полиције.

Полиција је у петак, 22. децембра, у 21.30 часова на ауто-путу Липовац-Брегана открила 11 страних држављана у аутомобилу којим је управљао тридесетшестогодишњи држављанин Србије.

Истога дана су на ауто-путу контролисали још један аутомобил загребачких регистарских ознака, али је након заустављања возач побјегао, док је у аутомобилу било 10 лица која су незаконито ушла у Хрватску.

Такође је тај дан увече на истом ауто-путу заустављен аутомобила француских регистрација којим је управљао италијански држављанин /42/ и у којем је било 19 лица која су незаконито ушла у Хрватску. Возач је покушао побјећи, али га је полицијски службеник стигао и ухапсио.

Приликом контроле на граничном прелазу Бајаково ухапшене су двије особе, држављанин Србије /25/ и Мађарске /24/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана