Ухапшен због усташких симбола

Танјуг
Ухапшен због усташких симбола

Дубровник - У дубровачком насељу Мокошици, ухапшен је мушкарац док је исписивао фашистичке графите.

Ријеч је о 32.годишњаку који је, како се наводи, ухапшен синоћ након што је исписао слово "У" и наводно почео да исписује кукасти крст, навела је портпаролка полиције Марија Ђенеро.

Јавни тужилац је против починиоца покренуо поступак, а очекује се да ће током дана бити изведен пред истражног судију Жупанијског суда у Дубровнику, пише Слободна Далмација.

У Дубровнику су се јуче ујутру појавили шовинистички графити од којих се један, "Србе на врбе", налазио на зиду православне цркве Свете благовести. Други увредљиви графит освануо је у највећем дубровачком насељу Мокошици. И на тунелу на источном улазу у Дубровник појавио се транспарент с натписом "Стоп ћирилици у Вуковару".

Дубровачки градонацелник Андро Влахушић је најоштрије осудио шовинистичке поруке које су освануле исписане на Православној цркви у Дубровнику и на улазу у тај познати хрватски туристички центар.

И у Задру су јуче, на два мјеста, осванули плакати с порукама мржње према Србима, у вези са постављањем двојезичних натписа у Вуковару, али су брзо уклоњени.

Поруке националистичке мржње појавиле су се у знак подршке протестима који се у Вуковару одржавају већ три дана због постављања двојезичних табли - на латиници и ћирилици, на зградама државних институција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана