Хрватска: Ухапшен порески управник због примања мита

Танјуг
Foto: Телеграм.хр

ЗАГРЕБ - У антикорупцијској акцији хрватског Ускока и полиције ухапшени су, према незваничним информацијама, управник Службе за стратегију, информирање и електронске сервисе Порезне управе Славиша Пенава и Дражен Билић из канцеларије Пешченица.

Пенава је наводно примио мито како би осигурао да се не блокира рачун једне компаније.

Јутарњи лист наводи да је ријеч о рачуну компаније који је ''Фина'', односно ''Финансијска компанија'' за пружање финансијских и електронских услуга требало да блокира на захтјев Пореске управе, и да се Пенава наводно ангажовао како би ту компанију ''спасио'', или одгодио блокаду, али да је, како то није било у његовој надлежности, контактирао Билића из локалне канцеларије Пореске управе у Пешченици и наложио му да не блокира рачун компаније којој пријети блокада.

"Полицијски службеници Полицијске управе и Ускока започели су јутрос реализацију криминалистичког истраживања због сумње на почињење казнених дјела против службене дужности'', наводи се у саопштењу полицијске управе бјеловарско-билогорске, која спроводи истрагу.

''У овом тренутку може се потврдити да је међу особама у односу на које се спроводе наведене радње и службеник Средишњег уреда Пореске управе. Ускок ће након испитивања осумњичених донијети одлуку о даљем поступању у предметном случају те ће о томе правовремено обавијестити јавност", саопштено је из Ускока.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана