Ухапшен службеник управе полиције Црне Горе

Срна
Ухапшен службеник управе полиције Црне Горе

ПОДГОРИЦА- Службеник Управе полиције Црне Горе чији су иницијали Ј.Р. ухапшен је јутрос по налогу Специјалног државног тужилаштва због сумње да је извршио стварање криминалне организације и злоупотријебио службени положај, саопштила је црногорска полиција.

"Он ће бити у законском року спровден Специјалном државном тужилаштву ради даљег поступања", наводи се у саопштењу. Осумњиченом су на терет стављена кривична дјела стварање криминалне организације и злоупотреба службеног положаја у продуженом трајању.

Адвокат Далибор Каварић потврдио је да је јутрос приведен његов клијент, бивши шеф Одсјека за обезбјеђење личности у Управи полиције Црне Горе Југослав Раичевић.

"Не знамо сад о чему се ради. За данас је планирано његово саслушање код Специјалног државног тужиоца. Тада ћемо знати више информација", рекао је Каварић. Европола је 26. новембра 2021. године доставио извјештај црногорским истражним органима у којем су наведени подаци о комуникацији Раичевића и Милана Вучинића, висококотираног члана организоване криминалне групе пљеваљског нарко-боса Дарка Шарића.

У извјештају Европола пише да је Раичевић са Вучинићем дијелио повјерљиве информације из система црногорске полиције о дешавањима у Специјалном полицијском тиму, личне податке грађана из полицијске евиденције, ко је на полицијским мјерама тајног надзора и због чега. Раичевић је прошле године само послат кући да чека нови распоред.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана