Ухапшен син Ибрахима Ругове

Танјуг
Ухапшен син Ибрахима Ругове

Приштина - EULEX је ухапсио Ук Ругову, сина бившег предсjедника Ибрахима Ругове, као и јос седам лица који се повезују са организованим криминалом.

Ук Ругова је ухапшен у његовој кући у насељу Веланија у Приштини, преносе приштински медији.

Адвокат Ук Ругове Бајрам Тмава је потврдио да је налогом тузиоца EULEX-а Ругова ухапшен и да му је одређен притвор од 48 сати.

Адвокат Тмава је рекао да EULEX сумња да се син бивсег предсједника Косова Ука бавио организованим криминалом и злоупотребом службеног положаја.

Адвокат Тмава је рекао да је био присутан током претреса куце Ругове.

Ухапшен и званичник италијанске амбасаде

Портпаролка EULEX-а Ирина Гудељевић је за агенцију Бета потврдила да је у току акција EULEX-а на претресу куће и имовине осумњичених за организовани криминал, али није навела имена осумњичених.

"Ради се о организованој групи која се сумњичи да је извршила кривична дјела преваре и трговине утицајем", рекла је Ирина Гудељевић.

"Полиција Косова која каже да нема никаквог учешћа у акцији навела је да се ради о трговини визама. Каже се да је један од ухапшених и званичник италијанске амбасаде у Приштини Флоријан Петани, држављанин Албаније, који је одговоран за издавање виза", објавио је портал Коха нет и додао да је међу ухапшенима и Изет Бећири из Митровице близак пријатељ Ука Ругове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана