Ухапшен Санди Шола

Агенције
Ухапшен Санди Шола

Загреб - Предсједник Хрватског рукометног савеза Санди Шола ноћас је ухапшен на повратку у Хрватску због сумње да је учествовао у извлачењу новца из Карловачке банке, преносе агенције.

Он је јутрос одведен на испитивање.

Његови адвокати су потврдили да је он ухапшен на граничном прелазу, чим је у Хрватску аутомобилом дошао из Македоније гдје је био на рукометној утакмици.

Због извлачења новца из Карловачке банке у приватне фирме јуче је ухапшена и Шолина мајка, у пословним круговима позната као директор и стечајни управник више фирми и његова два брата.

Уз њих су приведене још четири особе које је првоосумњичена Марија Шола наводно повезала с банком ради прибављања значајне добити.

У службеном саопштењу Канцеларије за сузбијање корупције и организованог криминала наведено је да су осумњичени као дионичари и одговорне особе новцем Карловачке банке финансирали пословање фирми које су претходно основали или преузимали.

На тај начин су починили више кривичних дјела злоупотребе положаја и овлашћења којима су банку оштетили за најмање 37,5 милиона куна, и још једну фирму за 46,9 милиона куна.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана