Ухапшен Раде Милошевић, некадашњи директор управе прихода и царина Црне Горе

Срна
Foto: Нова

ПОДГОРИЦА - Некадашњи директор Управе прихода и царина Раде Милошевић ухапшен је због сумње да је починио кривично ђело стварање криминалне организације, саопштено је из Специјалног државног тужилаштва.

Портпарол тужилаштва Вукас Радоњић је рекао да је Милошевића по налогу Специјалног државног тужилаштва ухапсило Специјално полицијско ођељење.

Милошевић је у октобру поднио оставку на функцију директора Управе, неколико дана након што је у својству грађанина саслушан у склопу истраге о шверцу цигарета.

У Управи прихода и царина Црне Горе текао је поступак чувања и спаљивања одузетих цигарета из Слободне зоне Луке Бар, али без објашњења гдје су и како су нестали пакети вриједни готово милион евра.

Из Специјалног државног тужилаштва тврде да у пећима није спаљен број цигарета пописан у документима Управе прихода и царина, већ да је дио одузетих пакета завршио у кријумчарском ланцу.

Управа прихода и царина организовала је прво уништавање 30. јуна ове године, у никшићкој приватној фабрици “Јаворак”.

У тој операцији, мимо знања полиције, пред комисијом Управе коју је именовао Милошевић, уништен је дио али никада није јавно објелодањено колико пакета.

У наредна два наврата, Управа прихода и царина организовала је јавно паљење - 17. августа, када је саопштила да ће бити уништено 1.000 пакета цигарета заплијењених у Слободној зони Луке Бар у пећима које се налазе у кругу Фабрике “Јаворак” у Никшићу, подсјећају црногорски медији.

Посљедње спаљивање организовано је у Никшићу, када је Милошевић саопштио да ће се уништити роба вриједна три милиона на тржишту, а у набавци близу милион.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана