Ухапшен осуђени за злочине над србима у Пакрачкој пољани

Агенције
Ухапшен осуђени за злочине над србима у Пакрачкој пољани

Загреб - Послије готово 10 година бекства од правде у Перуу предао се Игор Микола (42) који је у Хрватској осуђен на пет година затвора због злочина над српским цивилима.

Послије готово десет година бјекства пред хрватским правосуђем и полицијом у Перуу предао се Игор Микола (42) који је у Хрватској осуђен на пет година затвора због помагања у убиству цивила у Пакрачкој Пољани 1991. године, јавили су вечерас хрватски медији.

Микола је био члан резервног састава МУП-а под вођством Томислава Мерчепа, коме се суди за ратни злочин против српских цивила на подручју Загреба, Пакраца и Кутине крајем 1991.

Јутарњи лист подсјећа да је Микола побјегао из Хрватске да би избјегао одлазак у затвор на основу правоснажне пресуде за помагање у убиству непознатог мушкарца под надимком "Саша" крајем 1991. У том случају осуђени су и Муниб Суљић и Синиша Римац.

Хрватски медији наводе да се Микола предао перуанској полицији и тражио изручење Хрватској у страху за сопствени живот и то пошто је недавно испред Мекдоналдса у Лими, у засједи изрешетан српски криминалац Горан Ставрић Кљуки. Наводно је Микола био с њим у друштву, а ликвидацију је обавила локална наркомафија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана