Ухапшен некадашњи шеф кабинета Зорана Милановића

Срна
Ухапшен некадашњи шеф кабинета Зорана Милановића

Загреб - Томислав Саух, некадашњи шеф кабинета бившег премијера Хрватске Зорана Милановића, данас је ухапшен испред канцеларије његовог адвоката по договору са полицијом, јер га државно тужилаштво оптужује да је годинама узимао новац путем фиктивних путних налога.

Саух је након тога упућен према Полицијској националној канцеларији за сузбијање корупције и организованог криминалитета /ПНУСКОК/, преносе хрватски медији.


Хапшење је потврдила и Саухов адвокат Александра Хорват, која је рекла да се Саух одмах по скидању имунитета ставио на располагање правосудним тијелима.

"У овом тренутку још не знамо шта му се ставља на терет, али он тврди да није крив", навела је Хорватова.

Сауху је јутрос Мандатно-имунитетна комисија укинула имунитет, а тужилаштво га оптужује да је годинама узимао новац путем фиктивних путних налога.

"Постоји основана сумња да је Саух у периоду од новембра 2013. до јануара 2016. године, као шеф кабинета предсједника Владе, са циљем прибављања имовинске користи на штету државног буџета, секретару усмено налагао израду лажних путних налога", наведено је у документу тужилаштва упућеном Мандатно-имунитетној комисији, у којем тражи да Сауху буде одређен притвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана