Ухапшен наставник у основној школи: Ученице пријавиле да их је додиривао и слао им поруке

ГС
Ухапшен наставник у основној школи: Ученице пријавиле да их је додиривао и слао им поруке

СЛАВОНСКИ БРОД - У Основној школи “Богослав Шулек” у Славонском Броду неколико ученица осмог разреда пријавило је својој разредници њеног колегу - наставника који их је, како су навеле, непримјерено додиривао и гледао, те им упућивао подједнако непримјерене поруке.

За све, наводно, имају доказе. Како плуспортал.хр сазнаје од родитеља који су жељели да остану анонимни, разредница је одмах реаговала на шокантне оптужбе те је, поступивши према протоколу, о свему обавијестила стручну службу школе, као и директорку која је случај пријавила свим надлежнима.

Према незваничним информацијама, прозвани је наставник признао све осим физичког контакта с ученицама, а наводно је данас приведен у просторије Полицијске управе бродско-посавске.

С обзиром на то да су у цијели случај умијешане малољетнице, а због њихове заштите, мало је тога што полиција и школа могу службено да кажу.

- Можемо тек да потврдимо да смо примили дојаву школе. У току је спровођење инспекцијског надзора и истраживања, па ћемо тек онда више знати о чему се ради у конкретном случају. Ријеч је, између осталог, о малољетним особама, па ионако не можемо ићи у детаље - рекао је полицијски службеник за односе с јавношћу Томислав Ковачевић.

Осумњичени наставник предаје у још једној основној школи у Славонском Броду, али тамо за сада не постоје сличне пријаве против њега.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана