Ухапшен начелник полиције због сумње да је штитио локалног моћника

Срна
Ухапшен начелник полиције због сумње да је штитио локалног моћника

Полиција у Хрватској, у сарадњи с УСКОК-ом, ухапсила је једног од својих начелника, шефа Полицијске постаје Сисак Маријана Детелића, незванично сазнаје Јутарњи лист.

Како наводи, Детелић је приведен током јучерашњег дана те су код њега "проведене претраге дома темељем налога суца истраге надлежног суда".

Према првим информацијама, терети се за казнено дјело трговања утицајем.

Извори блиски истрази наводе да је начелник ПП Сисак осумњичен да је покушао "помоћи" једном локалном моћнику тако што је утицао на подређеног полицијског службеника који је проводио истрагу против те особе.

Наиме, полиција је истраживала тог локалног предузетника због сумње да је починио проневјеру. Њему је одузет мобилни телефон, како би се из њега изузели потенцијални докази.

Начелник Детелић сумњичи се да је најприје је од подређеног инспектора тражио да, умјесто да извуку податке с уређаја, врате мобилни телефон власнику који је био под истрагом.

Службеник није желио послушати начелникову "сугестију" наводно му рекавши да то не долази у обзир. Начелник је потом, како га се терети, "предложио" инспектору да онда избрише све податке с телефона.

Полицијски службеник, свјестан да би тиме и сам починио казнено дјело, одбио је начелников захтјев те је очигледно о свему извијестио његове претпостављене.

Тако је на крају Детелић ухапшен. Над њим је у међувремену завршена криминалистичка обрада те је предата притворском надзорнику, а одговарајућа казнена пријава поднесена је УСКОК-у.

Током данашњег дана УСКОК би га требао испитати у својству осумњиченог након чега ће одлучити хоће ли против њега затражити одређивање истражног затвора.

КакоЈутарњи сазнаје Јутарњи, МУП је осумњиченог начелника већ удаљио из службе те је против њега поднесен и захтјев за провођење дисциплинског поступка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана