Ухапшен кријумчар мигрантима из БиХ који је два пута бјежао полицији

Г.С.
Ухапшен кријумчар мигрантима из БиХ који је два пута бјежао полицији

СЛУЊ - Карловачка полиција осумњичила је двадесетчетворогодишњака да је у петак и суботу превозио мигранте из БиХ преко границе и у оба случаја бјежао, али други пут неуспјешно.

Осумњичени кријумчар ухапшен је у суботу ујутро на подручју Слуња. 

Полицајци су га свјетлосним сигналима настојали зауставити док је возио комби регистарских ознака из БиХ али је искочио из возила и наставио бјежати. Али, полицајци су га сустигли, након чега су утврдили да превози 16 миграната.

Установљено је да је ријеч о истој особи која је дан раније на подручју Војнића у ноћним сатима превозила 25 миграната. Тада се такође није хтио зауставити па је ударио комбијем у полицијско возило, изашао из возила и наставио бјежати.

Карловачка полиција раније је извијестила да је пријавила десет особа због сумње у кријумчарење 61 мигранта који су потом изразили намјеру подношења захтјева за међународном заштитом.

У заустављању и контролисању возача који су превозили стране држављане учествовали су на подручју Карловца, Слуња, Раковице, Војнића и Јосипдола службеници Дирекције полиције, граничне полиције Цетинград те цариници из Службе мобилне јединице, наводи "Нови лист".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана