Ухапшен командант Шамил, хрватски “ЈуТјуб терориста”

Тпортал
Ухапшен командант Шамил, хрватски “ЈуТјуб терориста”

Загреб - Хрватска полиција је ухапсила мушкарца који је под псеудонимом “командант Шамил” на Јутјубу позвао на нове “терористичке нападе” у Загребу, јавља Тпортал.

Како пише портал, Полицијска управа сплитско-далматинска је идентификовала особу и ухватила га на подручју Трогира, а пријети му казна и до десет година затвора.

Регионални медији су објавили поруку постављену на "ЈуТјуб" у коме “командант Шамил” тврди да иза експлозија у Загребу стоје “покрет отпора” и комунисти и позива на “нове акције” и наводи мете.

“Командант Шамил”, вјероватно је име узео од бившег вође чеченског покрета отпора Шамила Басајева, а у први мах није искључена могућност да се ради само о шали и провокацији.

- Сваке цивилне жртве биле би контрапродуктивне. Користиле би владајућој класи, трабантима Запада, Брисела и NATO пакта у смислу обезвређивања борбе покрета отпора и приказивања чланова покрета отпора као безвредних крволочника, безумника и убица. Нужно је да се врше напади на касарне, полицијске станице...”, каже “командир Шамил” у својој поруци на "ЈуТјубу", која је касније уклоњена са сајта.

Портал Индекс.хр је добио потврду да је мушкарац Дамир М. ухапшен и да је у току истрага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана