Ухапшен један од вођа "Кавачког клана", осумњичен за шверц 2,6 тона кокаина

ГС
Ухапшен један од вођа "Кавачког клана", осумњичен за шверц 2,6 тона кокаина

Италијански медији пишу да је у Трсту ухапшен Милош Радоњић из Црне Горе који је приведен по потјерници Сједињених Америчких Држава због трговине кокаином.

Италијански "РАИ" пише да је Радоњић један од вођа транснационалне криминалне организације.

"Већ побједник неколико значајних регата, а дуго је био на удару истрага из Министарства унутрашње безбједности и других федералних агенција САД, које га сматрају једним од вођа транснационалне криминалне организације", пише "РАИ".

Истрага америчких истражитеља трајала је годинама и такође се заснива на пресретнутим порукама и другим комуникацијама које је група размјењивала путем различитих веб апликација. Према оптужници, Радоњић је “координирао планирање и транспорт” пошиљки дроге из Јужне Америке у Европу. Из тог разлога, с обзиром на његову “веома велику опасност“, затражено је његово хапшење.

Америка, подсјетимо, је за њим расписала потерницу 15. септембра, а како се наводи, америчке власти га сматрају “опасним шефом кавачког клана” који је три пута организовао и покушао да у Европу унесе укупан товар од 2.602 килограма кокаина. Саслушан је, али је негирао све што му је ставља на терет, преноси Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана