Ухапшен бивши полицајац у Трогиру: Пуцао комшији у главу, сумњао да је љубавник његове жене

ГС
Ухапшен бивши полицајац у Трогиру: Пуцао комшији у главу, сумњао да је љубавник његове жене

ТРОГИР - Бранко Мамић (55), који је у четвртак у Трогиру пуцао мушкарцу (32) у главу, а потом побјегао, ухапшен је данас послије вишедневне потраге полиције и специјалаца.

Како се незванично сазнаје, Мамић се сам предао полицији која је сузила подручје претраге на село Прапатница. Како јавља “Слободна Далмација”, предао се када је схватио да је обруч затворен и да му нема бијега. У тренутку хапшења није био наоружан.

Током протекла три дана полицајци су, уз помоћ припадника Јединице специјалне и интервентне полиције, “чешљали” Трогир, Чиово, Сегет и остала околна мјеста у обимној акцији трагања за извршиоцем казненог дела убиства у покушају над 32-годишњим Ј.М.

Да подсјетимо, према писању хрватских медија, Мамић је пуцао је на младића јер је у налету болесне љубоморе посумњао да је тај мушкарац љубавник његове супруге, пошто је прије извјесног времена пронашао поруке младића са емотиконима срца упућеним својој жени. Међутим, према истим причама, младић није имао такве или сличне тежње према Мамићевој супрузи, већ се све сводило на пријатељске односе.

Пензионисани полицајац Мамић недавно је пуштен из истражног притвора у којем је провео више од месец дана након што је у јануару ове године био притворен и затворен због насиља у породици. Био је, кажу, неправоснажно осуђен на двије и по године затвора за седам кривичних дела на штету супруге и дјеце.

Тридесетдвогодишњак је на лијечењу на интензивној њези сплитског КБЦ-а, а иако у тешком телесном стању, стабилно је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана