Пожар у фабрици у Кочевју угашен: Четири особе нестале, исцуриле опасне материје

Срна
Foto: Принтскрин

КОЧЕВЈЕ- Угашен је пожар у хемијској фабрици "Меламин" у Кочевју у којој је јутрос дошло до експлозије, а из Службе за спасавање наводе да је дошло до цурења опасних материја, али да неће изаћи изван круга фабрике.

Четири особе се воде као нестале у снажној експлозији која се јутрос догодила у словеначком граду Кочевје, најмање 20 особа је повријеђено. Према посљедњим подацима, пет особа је задобило тешке повреде, имају тешке опекотине.

Примож Великоња из Здравственог дома Кочевје рекао је за словеначку Н1 тв да се четири особе воде као нестале и да није ријеч о запосленима у хемијској фабрици Меламин.

Пожар је сада угашен, а ватрогасне екипе врше хлађење.

Из Службе за спасавање грађанима је савјетовано да се држе удаљености изван 500 метара од експлозије, као и да затворе прозоре и врата.

Градоначелник Кочевја Владимир Пребилич је у изјави медијима рекао да несрећа нема већих негативних утицаја на животну средину, али је савјетовао ставновницимам овог мјеста да остану у својим кућама ако то није неопходно.

А, ако већ морају да излазе онда препоручује ношење маски, док, како је рекао, не буду познати резултати мониторинга чистоће ваздуха.

Директор компаније Меламин Срећко Штефанић каже да је до јутрошње експлозије дошло током претакање једне материје допремљене цистерном.

Он је рекао и да не постоји опасност од нових експлозија, односно ослобађање опасних материја.

Рекао је и да је изненађен експлозијом чији узрок још није познат.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана