Удари грома изазвали нове пожаре у Далмацији

Агенције
Удари грома изазвали нове пожаре у Далмацији

Јутрос су активна још три пожара на југу Хрватске, два на полуострву Пељешцу и један на Корчули.

Против њих се бори 400-њак ватрогасаца и три канадера. Очекивана киша синоћ није пала у великој количини, а невријеме је узорковало два додатна пожара на југу Хрватске.

Удари грома изазвали су ватру у мјестима Слано и на отоку Шипану но ватрогасци су их брзо локализовали и до јутра угасили.

Пожар на Корчули стављен је под контролу, а на Пељешцу је синоћ око 23,30 часа накратко пала киша што ће помоћи ватрогасцима у контролирању ширења пожара и згаришта, рекао је у сриједу навече портпарол Штаба за заштиту и спасавање дубровачко-неретванске жупаније Горан Цвјетиновић.

"На Корчули је пожар стављен под контролу и ако се током ноћи не подигне вјетар већ би у четвртак могао бити локализован и ријешен. Засад на срећу нема никаквог вјетра", рекао је Цвјетиновић те додао како би киша која је око 23,30 пала на Пељешцу требала смирити ватру која још увијек гори.

"Киша би требала смирити ситуацију у Пониквама и Јањини на Пељешцу и уз мало среће данас ће све бити готово и тамо. Онда преостаје збрајање штете", рекао је Цвјетиновић.

Иначе, прогнозе Државног хидрометеоролошког завода током сриједе за предио југа Хрватске нису најављивале кишу, а службених података о количинама оборина засада нема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана