Ученици школе у Загребу прекидају бојкот и враћају се у клупе

Танјуг
Ученици школе у Загребу прекидају бојкот и враћају се у клупе

ЗАГРЕБ - Ученици четвртог разреда једне основне школе у Загребу данас се враћају у учионице након петодневног протеста, због тога што је један проблематичан ученик из друге школе пресељен у њихов разред.

То је новинарима потврдио адвокат родитеља Клаудио Чурин и појаснио да је на јуче одржаном састанку у Уреду правобранилаца за децу одржан конструктиван састанак са свим учесницима у поступку.

Детаље није износио, али је рекао да су родитељи деце која су бојкотовала наставу добили гаранције да ће све институције учинити све што је у њиховој надлежности да се обијезбеди безбједност дјеце на настави.

О томе шта ће бити с дјечаком због којег је био организован бојкот, адвокат није желио да говори.  

-Предмет је ријешен на иницијативу правобранитељке за дјецу и ми смо јој захвални на њеном ангажману - рекао је Чурин и додао да су родитељи задовољни понуђеним гаранцијама.

Један од родитеља је новинарима рекао да су одлуку о повратку своје дјеце у школу донијели јединствено, након што је на састанку предложено рјешење које задовољава све стране.

Захвалио је институцијама јер су, како је рекао, покренуте и препознате “неефикасности у сопственим редовима”.

-На састанку смо договорили одређене мјере које ће бити предузете, а мислим да ће резултат бити видљив у врло кратком времену - рекла је правобранитељ за децу Хеленца Пирнат Драгичевић.

Гаранције да ће дјеца на настави бити сигурна, дао је и министар образовања Радован Фухс.

-Ја сад једино могу апеловати на све родитеље да упуте дјецу у школу и гарантовати нормално одвијање наставног процеса. Предузели смо све што је у надлежности Министарства да би смо то и обезбиједили - рекао је Фухс након јучерашње сједнице Владе. Иначе, због истог проблематичног ученика у претходној школи цијели разред се прошле школске године из протеста исписао из школа, па је донијета одлука да он буде пребачен у другу школу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана