Убиство Шејле (19) потресло Црну Гору: Није хтјела да му се врати, па је убио пред породицом

ГС
Убиство Шејле (19) потресло Црну Гору: Није хтјела да му се врати, па је убио пред породицом

ПОДГОРИЦА - У Вишем суду у Подгорици у понедјељак је настављено суђење Илиру Ђокају, оптуженом за убиство Шејле Бакије, свједочењем браће и оца оптуженог.

На наредном главном претресу свједочиће Марија Ђокај, мајка оптуженог, јер је веће којим предсједава судија Вељко Радовановић, прихватио приједлог адвоката Срђана Љешковића, браниоца окривљеног.

Тони Ђокај, брат оптуженог Илира, у судници је изразио саучешће породици Бакија.

"Хоћу само да додам, да уз поштовање Шејле, желим да искажем саучешће њеној породици", казао је Тони Ђокај, који је остао код ранијег исказа датог у Вишем државном тужилаштву у Подгорици.

Навео је да су његов брат и Шејла Бакија од почетка везе имали несугласице с њеним оцем јер он није подржавао тај однос.

"Чим су имали неке несугласице, сигурно је имао и страх. Мени он није конкретно причао о томе шта се дешавало са Шабаном, оцем Шејле Бакије, и нисам желио да се мијешам у то", навео је Тони Ђокај.

Додао је да је оптужени, кад се појавио на оближњој ливади поред њихове куће, имао повреду у предјелу ока, иако то раније у тужилаштву није помињао.

"Нико ме није о томе питао. Довикивао је моје име. Кад сам га видио биле су му очи пуне суза. Имао је повреду у предјелу ока. Био је лоше. Имао је трагове осушене крви по лицу. Позвао сам адвоката Љешковића. Није долазила полиција, адвокат је звао полицију и рекао да долази Илир да се преда", појаснио је свједок.

Осврћући се на живот Шејле са његовим братом, рекао је да је Бакија, док је била у њиховој кући, обављала своје вјерске обичаје. Одговарајући на питање адвоката Срђана Љешковића, браниоца окривљеног, додао је да је Илир рекао да му је пријетио неко близак Шабану Бакији и да се Шејла Бакија жалила на свог ујака.

Адвокатица Дијана Живковић, приговорила је исказу Тонија Ђокаја, наводећи да је он срачунат с циљем да олакша оптуженом положај.

Отац оптуженог, Преља Ђокај, казао је да док су живјели код њих, Илир и Шејла нису имали проблема и да зна да су се они вољели.

"На моје инсистирање, након што су раскинули, отишли смо код породице Бакија да бих питао да ли је Шејла имала неку непријатност док је становала код нас", навео је свједок.

Додао је да је био на послу када му је полиција јавила да је његов син пуцао у Шејлу Бакију.

 

Ђон Ђокај, други брат оптуженог, рекао је да је био на послу када је сазнао за трагични догађај. Навео је да му се брат није повјеравао за однос са Шејлом Бакијом. Додао је да су они поштовали Шејлу и да је и она њих.

Више државно тужилаштво у Подгорици подигло је оптужницу против Илира Ђокај, оптуженог за убиство Шејле Бакије (19) и рањавања њеног оца Шабана (42), на Карабушком пољу у Тузима.

У оптужници се наводи да је Илир Ђокај 30. септембра 2021, око 15.15, с предумишљајем убио Шејлу Бакију и покушао да убије њеног оца Шабана испред њихове породичне куће, јер је она одбијала да обнови неколико мјесеци раније прекинуту ванбрачну заједницу са њим. Такође, наводи се у оптужници, Илир је прогањао Шејлу и непосредно и телефоном, говорећи јој да међу њима није готово и да је њен живот у његовим рукама.

Он је из пиштоља непознате марке, калибра 7,65 милиметара, који је невлашћено држао и носио, након разговора током којег је Шејла поновила да не жели да обнови заједницу са њим и да га не воли, а у присуству њеног оца, испалио пет хитаца ка несрећној девојци, који су је погодили у предјелу грудног коша, лијеве руке и лијеве ноге, усљед чега је преминула.

Када је потом Шабан покушао да га ухвати за руку, Илир је пиштољ окренуо према њему и испалио један метак погодивши га у груди. Он се потом удаљио ка свом возилу марке ''ауди''. 

Да би, пошто је оштећени Шабан кренуо за њим, окривљени, поново, испалио два пројектила, од којих је један оштећеног погодио у предјелу стомака и лијеве ноге, док је други погодио у стуб на тераси куће. 

Шабан је задобио повреде опасне по живот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана