Убио брата током свађе због пса

ГС
Foto: ТВЦГ

Бјелопољац Елмаз Бегановић (37) признао је јуче у тужилаштву да је убио брата Елвиса, тврдећи да не зна како је дошло до тога. Након саслушања у бјелопољском Вишем тужилаштву, тужилац Хасан Лукач одредио му је задржавање у трајању од 72 сата због сумње да је извршио кривично дјело убиство.

“Задржавање је одређено због тежине и околности дјела. Уз кривичну пријаву и предлог за одређивање притвора, он ће бити приведен судији за истрагу Вишег суда”, саопштио је Лукач.

Осумњичени је на саслушању казао да ће због учињеног жалити читавог живота.

“Крив сам и признајем све што кажете. Нисам паметан како се ово десило и зашто сам ово урадио. Жалићу и кајаћу се док будем жив”, рекао је тужиоцу Елмаз Бегановић.

У својству свједока саслушане су Елвисова супруга и Елмазова дјевојка, Баранка која са породицом неколико деценија живи у Њујорку.

“Све се брзо десило. Нико од нас није слутио да може доћи до овакве трагедије. Ухватила сам Елмаза за мајицу у покушају да га одвојим од брата, али нисам успјела”, испричала је Баранка.

Она је казала да је дошла у Бијело Поље да са Елмазом започне заједнички живот. Планирали су да неколико дана буду у његовој породичној кући, а онда да себи нађу стан.

Како сазнаје "Дан", Елвисова супруга је казала да је покушала да раздвоји браћу, а када је видјела како се нож зарива у врат њеног супруга, онесвијестила се.

Према сазнањима до којих је дошао Дан, проблем је настао због пса љубимца Елмазове дјевојке, који је био у кући, чему се Елвис противио због дјеце. Прво је дошло до препирке, која је прерасла у жучну свађу, да би се све окончало породичном трагедијом.

Тужилац Лукач је руководио увиђајем на лицу мјеста.

“Констатовао сам да су у свему учествовала два лица и да се убиство догодило у 21 сат. Ради се о два рођена брата, са истим иницијалима Е.Б. Затекао сам велики број трагова, највише крви, и све смо изузели. У близини куће пронађен је нож са дужином сјечива од неких двадесетак центиметара. Наложио сам да се изузму сви трагови ради ДНК и трасолошког вјештачења и наложио обдукцију, која је обављена и чије резултате ћемо добити за око недељу дана”, рекао је Лукач.

Елвис Бегановић биће сахрањен данас на гробљу у селу Ивање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана