Убица Српкиње осуђен на 40 година робије

GS
Foto: Printscreen

Зоран Марић из Котора осуђен је јуче пред црногорским судом на 40 година робије за тешко убиство Љиљане Симић , док је Радомир Делић ослобођен оптужби за учешће у тешком убиству.

Суд је на недвосмислен начин утврдио да је Марић крив за кривично дјело за које је оптужен- рекао је судија Радовановић.

Он је додао да се то темељи на дјелу исказа одбране Делића, исказима свједока и ДНК вјештачењима и видео надзору који је спроведене као доказ.

Судија је истакао да је мотив за овај злочин код Марића било користољубље.

– Убиство је починио на подмукао начин, тако што је искористио повјерење Љиљане Симић са којом је био у емотивној вези- навео је судија.

Став суда је и да за Марића нису биле олакшавајуће околности, већ отежавајуће и то се огледа у томе што је и раније осуђиван за умишљајна дјела.

Када је у питању ослобађајућа одлука за Делића, суд сматра да не постоје докази да је крив.

– Нема доказа који би недвосмислено указали да је извршио кривично дјело које му се ставља на терет и на начин којим је то наведено оптужницом – сматра суд у односу на Делића.

Такође, како је навео судија Радовановић, суд сматра да је споран мотив у односу на Делића и да га нема.

– Ни један доказ не указује да је Делић имао договор са Марићем, нити да је могао да наслути шта ће кобног дана да уради Марић – навео је Радовановић.

Љиљана свирепо убијена
Подсјетимо, Симић је нестала 6. септембра 2020. када је из Котора, гдје је живела последњих шест мјесеци, кренула у Канаду где је проводила остатак године.

Њен нестанак пријавила је пријатељица која је Симић требала да вози на аеродром у Дубровник. Непосредно прије договореног поласка пријатељица је позвала, али јој је телефон био искључен. Пријатељица Симић, након више покушаја да је добије, обавијестила је полицију. Организована је потрага у коју се укључила и породица убијене жене. Утврђено је да се Симић није укрцала на лет за Канаду за који је раније купила карту.

Оптужницом се наводи да су Марић и Делић 3. септембра 2020. године, након 14.46 часова, у селу Мокрине код Херцег Новог, из користољубља убили Љиљану Симић. ВДТ наводи да су они заједно дошли до стамбене зграде у насељу Доброта у Котору, у којој је становала оштећена.

– Окривљени Марић је под изговором да ће да је поведе у Херцег Нови и да јој покаже природу и залазак сунца, намамио оштећену да са њим и окривљеним Делићем, уђе и сједне на место сувозача возила ‘ниссан рогуе – наводе у оптужници, преноси СрпскаИнфо

Оптужени Марић је осуђиван неколико пута у Основном суду у Херцег Новом, Окружном суду у Београду и Врању, те Вишем суду у Подгорици, за изнуду у покушају, крађу, тешку крађу…

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана