Убица дјевојке доживотну казну затвора служиће у Црној Гори

СРНА
Убица дјевојке доживотну казну затвора служиће у Црној Гори

ПОДГОРИЦА- Дејан Дабовић из Херцег Новог, који је осуђен на доживотни затвор због убиства дјевојке 2019. године у Новом Саду, наставиће да служи казну у Црној Гори, саопштено је из Вишег суда у Новом Саду.

Усвојена је молба браниоца да се осуђени Дабовић премјести у Црну Гору, чији је држављанин, ради даљег издржавања казне доживотног затвора, навели су из суда.

Некадашњи ватерполиста је прије двије године осуђен осуђен на доживотну казну затвора јер је 26. децембра 2019. године у Улици Алексе Шантића у Новом Саду уби бившу емотивну партнерку.

Организација и трансфер осуђеног биће реализована у складу са даљим техничким одлукама надлежних органа Србије и Црне Горе.

Претходно је Дабовић више пута суду упућивао молбе, које нису биле усвајане, да буде пребачен у Црну Гору.

Дабовић је правоснажно осуђен у августу 2021. године, и то је друга правоснажна пресуда доживотног затвора у Србији. На прву је осуђен Нинослав Јовановић из Малче, познат као “малчански берберин”, због отмице и злостављања 12-годишње дјевојчице из Ниша, који је преминуо у затвору.

Правоснажном пресудом Дабовићу је наложено и да плати трошкове сахране убијене девојке, као и три милиона динара њеној мајци на име нематеријалне штете због душевних болова.

Дабовић је осуђен због кривичних дјела тешко убиство из безобзирне освете, као и за разбојништво. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана