У земљотресу на Банији оштећeно 2.000 објеката

Срна
У земљотресу на Банији оштећeно 2.000 објеката

СИСАК - У разорном земљотресу у Сисачко-мославачкој жупанији, према досадашњим процјенама, оштећено је више од 2.000 објеката.

На потресом разрушеном подручју тренутно је 100 статичара, обављено је укупно 1.000 прегледа, предато је више од 5000 захтјева, саопштено је из Цивилне заштите.

Ватрогасни дом Сисак проглашен је неупотребљивим, а сисачки ватрогасци су извршили више од 2.500 интервенција и спасили више од 30 људи испод рушевина, при чему су три ватрогасца лакше повријеђена.

На терену су и екипе Хрватске горске службе спасавања чији су пси трагачи лоцирали шест затрпаних лица, а двије особе су пронађене живе.

Тренутно је стотињак полицајаца распоређено по селима који упозоравају на информације о наводним крађама хуманитарне помоћи из возила.

На подручју Сисачко-мославачке жупаније тренутно је више од 1.500 припадника цивилне заштите из цијеле Хрватске, преносе хрватски медији.

Разоран земљотрес погодио је 29. децембра Хрватску, а највише су страдали Петриња, Глина и Сисак. У земљотресу јачине 6,3 степена Рихтерове скале погинуло је седморо људи, међу којима и дванаестогодишња дјевојчица, много људи је повријеђено, а материјална штета је огромна. Овај потрес осјетио се у региону.

Од тада се у Хрватској свакодневно региструју мањи земљотреси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана