У Загребу у току велика акција хапшења, слободе лишен и директор ХРТ-а

ГС
У Загребу у току велика акција хапшења, слободе лишен и директор ХРТ-а

ЗАГРЕБ - У Загребу је у току велика акција УСКОК-а и полиције у којој је до сада ухапшено пет особа, а међу њима су и нека имена позната јавности, јавио је хрватски портал Индекс.

Према сазнањима портала, ухапшен је и генерални директор Јавног сервиса ХРТ-а Казимир Бачић.

Ријеч је о људима из времена власти покојног градоначелника Милана Бандића

Хапшења се доводе у везу са сумњом на кривична дела почињена у време бивше загребачке градске управе, крајем прошле и у првој половини ове године.

Јутарњи лист јавља да је полиција је јутрос дошла у претрес његовог стана на загребачком Тушканцу, а за сада нема службених информација за шта га конкретно терете. Међутим, незванично се помиње његов однос с власником бивше фабрике ТЕЖ Миланом Лончарићем и његовим грађевинским пројектом Вртови светла на локацији бивше фабрике. Наводно је, наводи Јутарњи, приведен и Лончарић.

Градске власти Загреба потврдиле су да је рано јутрос започела акција претреса и привођења у службеним просторијама управе Града.

У саопштењу Градске управе се наводи да градоначелник Загреба Томислав Томашевић у потпуности подржава независан рад државних институција те да ће се и даље залагати за траспарентност рада градске управе, свих градских уреда, предузећа и установа и повезаних друштава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана