У Загребу су скандирали закољи четника, хапси Србе! VIDEO

Срна
У Загребу су скандирали закољи четника, хапси Србе! VIDEO

Подорица - Навијачка група "Варвари" из Подгорице је, уочи кошаркашке утакмице између "Цедевите" и "Будућности" на тргу у Загребу, пјевала искључиво своме граду и кошаркашком клубу, на шта је узвраћено повицима "Закољи четника, хапси Србе!".

Навијачка група "Варвари" из Подгорице саопштила је да су на ове повике "одговорили адекватно".

У саопштењу се истиче да су догађаји на централном тргу у Загребу и око њега, односно начин на који су презентовани у хрватским, али и црногорским медијима, плод медијског фабриковања и злонамјерног портретисања навијачке акције као националистичког пира.

"Ушли смо у град у намјери да заузмемо мјесто у неком од локала и у тој намјери прошетали смо до центра да бисмо и ту прије утакмице бодрили наш тим. Наша пјесма посвећена искључиво слави Подгорице и жБудућностиж дочекана је повицима жЗакољи четника, хапси Србе!ж на шта смо и ми одговорили адекватно", наводе из ове навијачке групе.

Хрватска полиција је јуче, уочи кошаркашке утакмице полуфиналне серије АБА лиге "Цедевита"-"Будућност" у Загребу, привела 57 особа, од којих је 12 завршило пред Прекршајним судом.

Готово сви хрватски медији пренијели су да је до привођења "Варвара" дошло због националистичких повика и пјесама, иако за то не постоји ниједан видео- доказ.

"Душебрижницима и чуварима демократије који су потрчали да нас прогласе изгредницима, националистима и бандом и који су одушевљено прихватили лажи пласиране из Хрватске поручујемо оно што смо и прије скоро 20 година - хулигани и дивљаци, али за вас - Европа", наводи се у саопштењу "Варвара".

Нереди су се догодили јуче око 14.00 часова на Тргу бана Јелачића, а хрватски медији су пренијели да је градом одјекивало "Убиј усташе!" и "Ово је Србија!", те да су се чуло разбијање боца. Полиција је тада бацила сузавац.

Око 18.45 часова испред хотела у кварту Трешњевка непознати починилац разбио је прозор на комбију црногорских регистарских ознака и убацио у њега лако запаљиву течност, те изазвао пожар. Ватрогасци су угасили пламен и штета није велика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана