У Загребу одржана миса за Анту Павелића

Срна
У Загребу одржана миса за Анту Павелића

Загреб - У загребачкој базилици Срца Исусовог вечерас је одржана миса за поглавника Независне Државе Хрватске /НДХ/ Анту Павелића.Миса Павелићу одржава се сваке године у децембру поводом годишњице његове смрти, преносе хрватски медији.

Новинарима и сниматељима улазак у базилику није био дозвољен, а на миси се окупило око 20 људи од којих су неки позирали фотографима у црним мајицама на којима је исписано велико слово "У" у оквиру слогана "Ја сам У повлаштеној мировини".

На мјесту догађаја виђено је и неколико полицијских комбија, али за сада није познато да ли има ухапшених Павелићевих обожаваоца.

За разлику од прошле године, када је у Палмотићеву улицу дошла група демонстраната који су се противили одржавању мисе, ове године их није било.

Поводом годишњице смрти Павелића, хрватски портал "Народ.хр" контроверзне новинарке Жељке Маркић објавио је текст у коме је занемарио злочиначку НДХ која је главни аспект његовог живота.

Овај портал има дугу историју кокетирања са усташким злочиницма, посебно у својој рубрици у којој се баве историјским догађајима и личностима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана