У Загребу одржана геј парада

Срна
У Загребу одржана геј парада

Загреб - Хиљаде грађана учествовало је данас у "поворци поноса" у Загребу под слоганом "Још Хрватска ниж пропала". Шетњу централним градским улицама од Музеја Мимара до парка Рибњак, гдје је одржан главни програм, обезбјеђивала је полиција, а инцидената није било, јавили су хрватски медији.

Окупљени су носили шарене заставе и балоне, а међу транспарентима су се истицали "Гледај срцем", "Мржња није породична вриједност", "Наша дјеца заслужују боље", "Понос без предрасуда", "Пут у мрак није наш избор", "Доста конзервативне револуције" и "Антифа Загреб".


Петнаесту "поворку поноса" у Хрватској подржале су многобројне организације цивилног друштва, као и представници опозиционих странака - Социјалдемократске партије и Хрватске народне странке.

Организатори су у прогласу прочитаном на почетку скупа истакли да желе да искажу незадовољство и забринутост због правца у којем иде хрватско друштво.

Нагласили су да је вријеме да се одбране стечена права, грађанске слободе, али и да се заједничком борбом допринесе стварању отвореног друштва, заснованог на солидарности, демократији, друштву различитости и љубави.

Поворку су подржали естрадни умјетници, политичари и други припадници јавног живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана