У Загребу можда маске и на отвореном

Танјуг
У Загребу можда маске и на отвореном

ЗАГРЕБ - Директор загребачког Наставног завода за јавно здравство Звонимир Шостар оценио је данас да је број заражених коронавирусом у Загребу порастао због недисциплинираности и неодговорности и најавио да ће предложити нове мјере - маске на отвореном.

“У понедјељак крећемо с предлогом нових мдера, то су маске на отвореном. Маска није проблем да се носи континуирано. Италија је успјела да сузбије други талас маскама. Ова експлозија у Загребу је само резултат наше недисциплинованости и неодговорности”, рекао је Шостар у Дневнику Нове тв, преноси Хина.

Сматра како ситуација у главном граду још није измакла контроли, “али је на најбољем путу”.

Шостар очекује да ће у Загребу и у суботу бити срушен рекорд по броју заражених.

“Очекујем више од 200 новозаражених и више од 600 у самоизолацији. Ситуација је озбиљна, јер вирус није ослабио. Брине ме као љекара што је све више старијих обољелих”, казао је.

Шостар је рекао и да нови “локдаун не долази у обзир”, али и додао да ће “морати да почне кажњавање оних који се не придржавају мјера”.

Он би, рекао је, неношење маске кажњавао са 300 до 400 куна и вјерује да више не би било оних који не би поштовали мјере.

У Загребу је данас забиљежен досад највећи број нових случајева коронавируса - заражена је 161 особа, а 460 особа послато је у самоизолацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана