У Тунису повријеђено шест српских туриста

РТРС
У Тунису повријеђено шест српских туриста

Шест српских туриста повријеђено је у Тунису када се преврнуо џип којим су се возили приликом излета по Сахари. Једна жена је тешко повријеђена и подвргнута је операцији.

Конзул амбасаде Србије у Тунису Јасна Зрновић изјавила је да је стање једне повријеђене жене веома озбиљно и да је подвргнута операцији кичме.

"Жена која се зове Марија Милошевић је, нажалост, тешко повријеђена, са прекидом кичмене мождине, а тренутно се налази на операционом столу и доктори покушавају да ураде шта је могуће", преноси РТРС.

Додала је да у несрећи повређен и супруг тешко повређене жене Иван који је јуче оперисан и који се сада налази у стабилном стању.

Конзул Зрновић каже да је тренутно заједно са амбасадором Николом Лукићем у болници у Сусу, у којој је смјештено двоје теже повријеђених српских држављана. Они су повријеђени у несрећи која се догодила прије два дана приликом излета "Сахарска авантура" у организацији агенције "Санлајн травел" која доводи туристе из Србије.

У удесу је још четворо српских туриста лакше повријеђено. Они су отпуштени из болнице и враћени у хотел у туристичком мјесту Порт ел Кантауи.

Конзул је истакла да амбасада није добила званичан извјештај полиције о несрећи, али да се претпоставља да се џип преврнуо и да је, како је навела, нажалост стање једне држављанке Србије неизвјесно.

"Све информације које за сада имамо су оне које смо добили од туриста и агенције Санлајн травел" преко које су ти туристи отишли на љетовање, рекла је Зрновићева.

У туристичкој агенцији Санлајн агенцији Бета нису могли да кажу ништа осим тога да је дошло до несреће и да чекају извјештај водича из Туниса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана