У Тивту ухапшени држављани Русије и Украјине: Пронађено оружје и кокаин

ГС
Foto: Илустрација

Полицијски службеници су предузимајући активности на сузбијању злоупотребе наркотика, у петак у Тивту ухапсили држављанина Украјине В.М. (33) и руског држављанина Е.К. (34) због неовлаштене производње, држања и стављање у промет опојних дрога, док је против М.Ј. (32) из Будве поднешена прекршајна пријава.

Како наводе из полиције, тиватска полиција је, поступајући на основу наредбе судије са истрагу, извршила претрес стана и других просторија које користи В.М. и том приликом пронашла и одузела пиштољ и 30 комада муниције у илегалном посједу, око 112 грама опојне дроге марихуана, мању количину кокаина и вагу за прецизно мјерење.

Пронађена дрога

Такође, припадници полиције су контролисали возило у насељу Кава у којем се налазио Е.К. и том приликом су пронађене мање количине марихуане и кокаина. Потом је, по наредби надлежног судије, извршен претрес стана и других просторија које користи ово лице, којом приликом је пронађено око 26 грама марихуане.

Осим тога, у насељу Острво Цвијећа полиција је контролисала возило у којем су се налазиле двије особе, којом приликом је код М.Ј. (32) из Будве пронађено једно пвц паковање са садржајем опојне дроге кокаин тежине око 10,2 грама, казали су из полиције.

Кривична пријава

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се В.М. и Е.К. ухапсе због сумње да је су извршили кривично дјело неовлаштена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, док се у односу на пронађени кокаин код М.Ј. изјаснио да се не стичу елементи кривичног дјела.

Против В.М. поднијета је и кривична пријава због сумње да је извршио и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Полиција је против М.Ј. поднијела прекршајну пријаву због почињеног прекршаја из Закона о спречавању злоупотреба дрога, наводе из полиције, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана