У Тивту разбијен ланац проституције

GS
Foto: AA

Амерички држављанин В.Г. (43) ухапшен је у Тивту због трговине људима и организовања проституције на штету двадесетједногодишње дјевојке, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

Из полиције додају да је он оштећеној плаћао авионске карте за летове до Црне Горе и смјештај, као и да ју је нагу фотографисала непозната особа.

"Непозната особа је оштећену снимала ради креирања видеа порно-садржаја уз обећање које је дао В.Г. да ће материјал бити искључиво за његову приватну употребу. Оштећена је све то радила јер је била условљена да трошкове пута и боравка плати на тај начин", каже се у саопштењу.

Полиција је, по наредби судије за истрагу Основног суда у Котору, претресла седам соба у хотелу у Тивту у којима је затекла 18 држављанки Украјине, Бјелорусије, Русије и Израела, као и 10 држављана САД, Украјине, Русије, Бјелорусије и Грчке.

Пронађено је и одузето 16.735 евра, 14.394 долара, 36 мобилних телефона, осам лаптопа, два таблет-рачунара, три фото-апарата, двије видео-камере, као и већи број СИМ картица и УСБ меморија.

Из полиције додају да су, по завршеном претресу, страни држављани приведени у просторије Одјељења безбједности Тиват, а након криминалистичке обраде и консултација са тужиоцима, В.Г. ухапшен због сумње да је извршио кривично дјело трговина људима на штету дјевојке старе 21 годину.

Све стране држављанке су, у пратњи службеника тиватског Одјељења безбједности и Центра за социјални рад, дислоциране у сигурне објекте на територији Црне Горе.

Против В.Г. је вишем државном тужиоцу у Подгорици поднесена кривична пријава због сумње да је извршио кривично дјело трговина људима и он је данас приведен тужилаштву у даљу надлежност. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана