У судару брода и гумењака код Дубровника двоје мртвих и петеро несталих

klix.ba
У судару брода и гумењака код Дубровника двоје мртвих и петеро несталих

Дубровник - Двије особе су погинуле а за пет се трага након тешке поморске несреће у којој су се у уторак навече сударили службено пловило Лучке капетаније Дубровник и гумењак с више чланова посаде.

Према доступним информацијама, службени брод Лучке капетаније Дубровник, "Данче" у уторак се у 21.20 сати у Колочепском каналу сударио се са гуменом бродицом непознате регистрацијске ознаке, на којој су се налазили угоститељски радници хрватског држављанства, укупно девет особа. Поморска несрећа догодила се у тренутку док је службени брод ЛК Дубровник био ангажиран у акцији хитног медицинског транспорта према отоку Мљету.


На мјесту несреће из мора су спашене двије особе са мањим тјелесним повредама док су двије пронађене особе нажалост мртве. За осталих пет особа интензивно се трага. У потражну акцију за несталима укључена су три пловила ЛК Дубровник са љекарском пратњом, службени полицијски брод те моторни трајект Ханибал Луцић.

Путем Обалне радио станице ОРП Дубровник-радио емитује се порука погибли категорије "Maydat Relay " према свим учесницима у поморском саобраћају, објавио је Министарство саобраћаја Хрватске.

Како пише Дневник.хр, у току је акција спашавања, а тешко је прогнозирати хоће ли нестале пронаћи и живе. Ријеч је о цивилима.

Хрватски министар саобраћаја Олег Бутковић одржаће састанак са водитељима спасилачких тимова, а током дана ће бити познати резултати потраге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана