У Сплиту отете 4 младе жене: Све организовала 71-годишњакиња

Agencije
У Сплиту отете 4 младе жене: Све организовала 71-годишњакиња

Полицијски службеници довршили су криминалистичко истраживање над више особа старости од 21, 22, 24, 25, 44, 61 и 71 године, од којих је 44-годишњакиња полицијска службеница, а који се сумњиче да су починили казнено дјело противправно одузимање слободе на штету двије 20-годишњакиње, 19-годишњакиње и 32-годишњакиње дана 1. фебруара на сплитском подручју.

Проведеним криминалистичким истраживањем утврђена је сумња да је 71-годишњакиња затражила и ангажовала односно потакла 24-годишњакињу да 19-годишњакињу "заплаши због њеног одласка од куће". 

Тада је 24-годишњакиња ангажовала остале осумњичене да јој помогну, те су их по претходном договору противно њиховој вољи одвели из стана у Сплиту и возилом одвезли на шире солинско подручје гдје су их оставили.

Нико није повријеђен, а против наведених су поднијете одговарајуће казнене пријаве надлежном државном тужилаштву.

Неслужбено се дознаје како је 71-годишњакиња бака 19-годишњакиње коју су отмичари требали само застрашити да се врати кући; 44-годишња полицајка није дјелатница ПУ сплитско-далматинске. Којој полицијској управи припада, за сада није познато.

У тренутку кад се све догађало с 19-годишњакињом су у стану биле њене пријатељице - двије 20-годишњакиње и 32-годишњакиња. Отмичари су се занијели и све их отели. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана