У Сплиту и Каштелу ухапшено више особа, кријумчара дроге

Танјуг
Foto: Илустрација

ЗАГРЕБ- Више особа ухапшено је јутрос у великој акцији полиције на подручју Сплита и Каштела, а наводно се ради о припадницима злочиначког удружења од најмање 19 чланова који се баве кријумчарењем дроге, потврђено је за загребачку Н1 тв..

Локална полиција акцију проводи у сарадњи с Полицијским националним уредом за сузбијање корупције и организованог криминала (ПНУСКОК).

Наводи се да су неки од осумњичених од раније већ у истражном затвору, а апострофирани су као актери на локалној нарко сцени. И сви су они од раније повезивани с препродајом великих количина разне дроге, а у борби за превласт на нарко тржишту брутално су се обрачунавали.

Полиција је спроводила вишемјесечну акцију праћења чланова организације, а њен наводни врх је у затвору због покушаја убојства једног младића, незванично сазнаје сплитска Слободна Далмација. Наводно је ријеч о више тона дроге попут марихуане и кокаина.

Такође, један од усумњичених ухапшен је на основу европског налога за хапшење који је издала Њемачка.

Хапшења су, додаје се, резултат вишемјесечне акције која је укључивала и "разбијање" телефонских разговора чланова криминалне организације вођених преко криптованих апликација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана