У Словенији се због вируса корона затварају факултети

ГС
У Словенији се због вируса корона затварају факултети

Због страха од заразе вирусом корона Универзитет Приморска у Словенији донио је одлуку о обустављању наставе у наредних 14 дана. Факултети у оквиру овог Универзитета се налазе у регији на самој граници с Италијом, јужно од Трста.

Факултети су обавијестили све студенте да се од данас (9. марта) до 20. марта одгађа наставни процес (предавања, вјежбе...) те да ће о надокнади студенти бити обавијештени правовремено.

Ова одлука је донесена због тренутне ситуације у вези с вирусом, узимајући у обзир да се факултети на овом Универзитету налазе на самој граници с Италијом која је тренутно највеће жариште коронавируса у Европи и у којој број заражених и жртава свакодневно расте.

"Након што смо проучили информације свих институција и узели у обзир да је Италија највеће жариште вируса корона у Европи, укључујући представнике управе "Иституто Супериоре ди Санита делл'Италиа" (еквивалент Националног института за јавно здравство Републике Словеније), одлучили смо се за ову мјеру из превентивних разлога. Ми смо универзитет који свакодневно комуницира са сусједном Италијом", наведено је.

У наредним данима студенти ће бити обавијештени о томе да ли ће се настава одвијати путем е-учионица, односно учења на даљину.

Још увијек није одлучено да ли ће одлуку слиједити и остали универзитети у Словенији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана