У Словенији се због снијега формирала колона дуга 55 километара, дијелови Љубљане без струје

Г.С.
Foto: delo.si

ЉУБЉАНА - Јако зимско невријеме у Словенији затворило је приморску магистралу према Љубљани, а налети вјетра достижу брзину и до 140 километара на час. У појединим дијеловима Словеније дошло је до прекида опскрбе електричном енергијон.

Због јаких налета вјетра затворен је и Випавски брзи пут између Наноса и Села у оба смјера, а на аутоцести А1 Копер-Љубљана формирана је колона од чак 57 километара, а у колони се остаје више од сат времена.

 Гужве су забиљежене и на штајерској магистрали између Вранског и Благовице те на Долењској магистрали од Дрнова до Љубљане, уз повремено застоје и у оба смјеру. Осим снијега, саобраћај на долењској магистрали отежавају и незгоде и проклизавања камиона код Новог места.

Због зимских услова, на путу Сотеска-Чрмошњице-Чрномељ забрањен је саобраћај за возила тежа од 7,5 тона. Из Саобраћајног-информативног центра позвали су возаче да прате стање у саобраћају и временску прогнозу, преноси 24ur.com.

Снијег који је падао у Словенији изазвао је прекид опскрбе електричном енергијом код великог броја домаћинстава која опскрбљује Електро Љубљана. Само у Новом Месту је без струје остало 3.156 корисника, а на подручју Љубљане је без струје 246 корисника.

PROMET - ZIMSKE RAZMERE

Primorska - zaprto:
- predor in uvoz Kastelec proti LJ, burja,
- H4, Razdrto - Nova Gorica, Selom - Nanos, burja,
- uvoz Nanos iz Vipave proti KP, sneg.

Izločanje tovornih vozil, močno sneženje.

Preveri! https://t.co/mq0Lk7UrLd Promet+ pic.twitter.com/Hg1MTM8ouL

— Promet.si (@promet_si) January 23, 2023

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана