У Словенији проглашен највиши степен опасности од поплава

Агенције
У Словенији проглашен највиши степен опасности од поплава

Љубљана - Нивои ријека опет ће нарасти због обилних падавина које ће данас и сутра погодити Словенију, па је у већем дијелу земље проглашен највиши степен опасности од поплава, преносе агенције.

Из словеначке Агенције за животну средину упозоравају да ће проток Драве ноћас опет порасти, те да ће данас и сутра бити повећани нивои Соче, Купе и Саве.

Из ове агенције наводе да би поплаве могле да погоде и обалу око Копра, јер се очекује да ће море достићи веома висок ниво од 300 центиметара, преносе медији.

Из хрватског Штаба за одбрану од поплава оцјењују да у овој хидролошкој ситуацији не би требало да буде проблема у Хрватској.

На ријеци Сави уведене су мјере стања приправности, а на Драви мјере редовне одбране од поплава, али само на подручју од Белишћа до Осијека гдје се тренутно налази водени талас Драве, који неће узроковати веће тешкоће.

У Штабу истичу да ће пратити ситуацију с обзиром на то да и неке дугорочне прогнозе указују да може бити нових великих количина падавина на подручју Аустрије и Словеније.

Водени талас пријети и сјеверу Италије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана