У Словенији преминуло 39 особа, новозаражених 1.642

Срна
У Словенији преминуло 39 особа, новозаражених 1.642

ЉУБЉАНА- У Словенији је у протекла 24 часа од ковида 19 преминуло 39 особа, док су евидетирана 1.642 нова случаја заразе вирусом корона међу 6.385 тестираних особа.

Брзим антигенским тестовима тестирано је 7.713 људи, а постотак позитивних је био 4,9, објавио је Национални институт за јавно здравље, додавши да је тренутно у земљи око 20.000 активних случајева заразе.

На ковид одјељењима у словеначким болницама тренутно се налази 1.226 пацијената, од чега 204 треба интензивно лијечење.

Од почетка епидемије умрло је 2.454 људи од посљедица ковида 19, по чему је Словенија међу земљама са највишим стопом морталитета међу обољелима.

Од данас је због божићних празника на снази кратко попуштање мјера забране окупљања, а данас и сутра због посјета породицама привремено не важи забрана напуштања матичних општина и регија.

Допуштене су породичне посјете на којима се смије окупити највише шест људи из двије поридице, с тиме да се у ту квоту не рачунају дјеца до 15. година.

Словеначка Влада је објавила да се, након божићних празника, враћају све противепидемијске мјере, укључујући ограничење кретања и дружења, док ће на снази остати и полицијски час.

Поново ће ступити на снагу забрана рада трговина које не продају храну и основне животне потрепштине, док су у функцији бити јавни саобраћај.

Влада је забранила до краја године и скијање, а након тога ће бити допуштено уз рестрикције.

У Словенију у суботу стиже први контигент од нешто мање од 10.000 доза "Фајзерове" вакцине против вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана