У Словенији пао снијег, у БиХ се очекују пљускови

Index.hr, Klix.ba
У Словенији пао снијег, у БиХ се очекују пљускови

Талас захлађења захватио је Словенију, гдје је пао снијег. У нашој земљи очекују се грмљавина и пљускови.

На Кредарици испод Триглава, чија је надморска висина 2.844 метра, температура је пала на 1°C, а подао је и снијег, док су у другим дијеловима Словеније температуре спале на око 15 степени.

Захлађење је захватило и западни дио Хрватске. Грмљавинске нестабилности биле су локалног карактера и забиљежене су у унутрашњости земље, на сјеверном Јадрану, Горском котару и Лици, те задарском подручју, а температуре су падале и до 10 степени.

Метеоролози из Србије пак кажу да ће та хладна ваздушна маса у Србију стићи у ноћи између уторка и сриједе, али да се већи пад температуре не очекује.

У Босни и Херцеговини од 21. аугуста очекује се претежно облачно вријеме са пљусковима и грмљавином у источним и сјевероисточним подручјима. Температуре ће се кретати од 12 степени до 23 степена, а на југу Херцеговине и до 34 степена.

Наредних дана, 22. и 23. аугуста, очекује се сунчано и умјерено облачно вријеме, са локалним пљусковима у Херцеговини, источном, средишњем и западном дијелу Босне. Вјетар слаб сјеверног и сјевероисточног смјера, а температуре ће се кретати од 11 до 32 степена, на југу Херцеговине и до 34 степена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана