У Словенији измерено 38 степени, данас најтоплији дан овог љета

Tанјуг
Foto: Дело.си

ЉУБЉАНА - У Словенији је данас најтоплији дан ове године, а у селу Добличе у близини Чрномелја, на југоистоку те землје, измјерено је 38 степени Целзијуса, саопштила је Агенција за животну средину.

Ово премашује претходни рекорд од 37,8 степени Целзијуса, забиљежен у уторак, а топлотни талас ће трајати до краја недеље, преноси СТА.

Високе температуре су забиљежене и на већим надморским висинама, а ермометар је показао 32,5 степени у сјеверозападном селу Крн, које се налази на надморској висини од 918 метара. 

Топлотни талас који је у току трајаће најмање до краја ове недеље, рекла је за СТА метеоролога Вероника Хладник Закотник.

Нови рекорд за ово љето би бити постављен у петак, када ће бити посебно вруће на истоку, сјевероистоку и југоистоку земље.

Агенција не очекује нови топлотни талас крајем августа, а Хладник Закотник каже да ће се температуре вјероватно задржати на око 30 степени до краја следеће недеље.

Највиша температура у Словенији измерена је 8. августа 2013. године, када је метеоролошка станица у Церкљу об Крки на истоку забиљежила 40,8 степени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана