Спријечено кријумчарење цигарета вриједности 850.000 евра

ГС
Foto: Твитер

БАР- Службеници Управе прихода и царина, спроводећи акцију спречавања кријумчарења дуванских производа, контролисали су контејнере у Слободној зони Луке Бар и том приликом открили скривени магацин-контејнер у којем се налазило укупно 1.120 пакета цигарета брендова Монтреал и Kосмополитан.

У саопштењу УПЦ се наводи да се вриједност процјењује на 850 хиљада евра.

"Поменуте цигарете нису нигдје евидентиране због чега се основано сумња да се ради о залихама које шверцери нису могли изнијети из Слободне зоне. Током акције кодног назива 'Закључавање', која је спроведена по наређењу директора УПЦ Рада Милошевића, преконтролисани су сви контејнери у Луци Бар – тачније 786 празних и 185 пуних контејнера", наводи се у саопштењу.

Управа прихода и царина извјештај о затеченом стању доставиће надлежном Тужилаштву на оцјену да ли има елемената кривичног дјела за које се гоњење предузима по службеној дужности, јавља РТЦГ.

"Појачан је надзор на свим граничним прелазима, а детаљно се прате и регуларне пошиљке цигарета које транзитирају кроз Црну Гору. У посљедњих неколико недјеља Управа прихода и царина одузела је 148.139 пакета цигарета", казали су из УПЦ.

1/5 Službenici UPC, sprovodeći akciju spriječavanja krijumčarenja duvanskih proizvoda, kontrolisali su kontejnere u Slobodnoj zoni Luke Bar i tom prilikom otkrili skriveni magacin-kontejner u kojem se nalazilo ukupno 1120 paketa cigareta brendova Montreal i Cosmopolitan. pic.twitter.com/UD2GYIfLiT

— Uprava prihoda i carina CG (@CgUprava) June 22, 2022

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана