У скопском ЗОО кривичне пријаве за клање коња и магараца

Танјуг
Foto: Агенције

СКОПЉЕ- Након информације да је у скопском Зоолошком врту прије два дана заклано десетак коња и мазги, Министарство унутрашњих послова поднело је кривичне пријаве против директора, који је у међувремену смијењен, и још пет запослених, саопштио је МУП.

Из МУП-а је јуче потврђено да је пет радника Зоолошког врта ухапшено, као и један спољни сарадник.

Приликом обиласка Зоолошког врта, по претходно добијеним информацијама, полиција је затекла запослене у помоћним просторијама Зоолошког врта да од закланих коња и магараца, укупно 12, припремају храну другим животињама.

Овим поводом огласило се Удружење за заштиту животиња Анима Мунди, које је одлуку директора окарактерисало као монструозну.

"Ужаснути смо јучерашњим дешавањима у Зоолошком врту у Скопљу. Свирепо убијање копитара је мимо свих законских прописа и правила, нешто што није одлика нормалне државе, већ примитивног племена! Монструозна одлука сада већ бившег директора Кристијан Стаменов је без преседана, нечувено и нешто што не би требало да се дешава у јавној установи”, наводи се у саопштењу Анима Мунди, пренијели су скопски медији.

У међувремену је Град Скопље саопштио је да су смијенили Стаменова и оградили се од његових појединачно предузетих радњи. Стаменов је раније за поједине скопске медије тврдио да су животиње добили од Агенције за одузету имовину, заплијењене у акцијама хватања дрвокрадица и шверцера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана