У Сјеверној Македонији ухапшено осам особа због планирања терористичког напада

Срна
У Сјеверној Македонији ухапшено осам особа због планирања терористичког напада

СКОПЉЕ - Полиција Сјеверне Македоније ухапсила је осморицу мушкараца под сумњом да су планирали терористички напад у тој земљи, саопштено је из полиције.

У данашњем саопштењу наводи се да су лица, старости од 21 до 31 године, ухапшена касно синоћ и да је један од њих раније осуђиван због чланства у "Исламској држави".

Ухапшени су оптужени за формирање терористичке организације, а уколико буду проглашени кривим, могу бити осуђени на казну затвора у трајању од максимално 10 година.

Из полиције истичу да су лица ухапшена под сумњом да су основали терористичку организацију по угледу на "Исламску државу", да су починили убиства и уништавали зграде, са циљем да се створи страх и несигурност у јавности. У извјештају нису поменуте конкретне мете у Сјеверној Македонији.

Ухапшени су оптужени још за куповину оружја, муниције и војне опреме, које су крили у селу близу Куманова, те за израду импровизованих експлозивних направа и њихово тестирање.

Осим тога, лица су, наводно, комуницирала путем једне платформе на интернету о плановима за транспорт оружја и прслука са експлозивом.

Полиција тврди да ухапшени припадају истој групи којој и тројица мушкараца који су ухапшени у септембру. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана