У Сиску нема повријеђених, материјална штета није велика

Срна
У Сиску нема повријеђених, материјална штета није велика

СИСАК- Градоначелник Сиска Кристина Икић Баничек изјавила је да у земљотресу, који је јутрос погодио овај град, нема повријеђених, а да ни материјална штета, за сада, није велика.

"Добро је да нема повријеђених и да је, за сада, материјална штета још на нивоу да се не морамо забрињавати", рекла је Баничекова.

Она је потврдила да надлежне службе примају позиве узнемирених грађана, који пријављују материјалну штету, као и да су ватрогасци од раног јутра на терену, јављају хрватски медији.

Баничекова је рекла да су, за сада, у само једној ситуацији грађани затражили да им буде обезбијеђен смјештај.

Говорећи о штети коју је потрес оставио на установама о којима брине град, Баничекова је навела да су забиљежена оштећења у Дјечјој библиотеци и у Градском музеју, док вртићи нормално раде.

Начелник Цивилне заштите Сисачко-мославачке жупаније Роман Росавец рекао је да је на подручју Сиска оштећено неколико кровова, дијелова стамбених објеката и димњака зграда.

"Још смо у фази прикупљања података и обиласка терена, с обзиром на то да је епицентар потреса био на подручју Петриње", рекао је Росавец.

Росавец је најавио да се ускоро може очекивати комплетнија слика посљедица које је оставио земљотрес који се, осим у Сиску и Петрињи, осјетио и у Загребу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана