У Сави код Славонског Брода пронађен утопљеник, спасено 10 миграната

Срна
У Сави код Славонског Брода пронађен утопљеник, спасено 10 миграната

СЛАВОНСКИ БРОД - У ријеци Сави у Славонском Броду пронађен је мртав мушкарац, а документи које је полиција пронашла упућују на то да је ријеч о странцу који је незаконито ушао у земљу.

Утопљеник је пронађен јутрос прије 10.00 часова, а из бродско-посавске Полицијске управе речено је да се процјењује да је тијело у води било више дана.

“У жељи да се на било који начин домогну земаља ЕУ, страни држављани често рискирају свој живот, те препливавају опасну ријеку Саву или је прелазе малим гуменим чамцима у групама или појединачно”, рекла је портпарол бродско-посавске Полицијске управе Ката Нујић.

Гранична полиција је јутрос око 6.30 часова, прије проналаска утопљеника, у близини Доње Бебрине, мјеста 18 километара источно од Славонског Брода, учествовала у спасавању 10 миграната којима се преврнуо чамац.

Полиција је у поплављеном подручју уочила мали гумени чамац у којем је било десетак особа.

“У једном тренутку чамац се преврнуо, након чега су им полицијски службеници одмах прискочили у помоћ, те су тројицу страних држављана извукли из воде и смјестили у службено пловило. Седам особа допливало је до обале”, рекла је Нујићева.

Свих десет особа у тој групи илегалних миграната су мушкарци из Авганистана, а у складу са законским одредбама, Нујићева је најавила поступак њиховог враћања у БиХ из које су дошли.

Из ријеке Саве у Славонском Броду данас око 11.15 часова извучен је аутомобил у којем је пронађено тијело жене.

Претпоставља се да је ријеч о четрдесетседмогодишњакињи из Сибиња чији је нестанак пријављен полицији.

Жена се 26. децембра око 23.00 часа одвезла од породичне куће “шкодом фабија” бијеле боје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана