У Рожајама дводневна жалост због погибије тројице малољетника, нови детаљи трагедије

Срна
У Рожајама дводневна жалост због погибије тројице малољетника, нови детаљи трагедије

РОЖАЈЕ - У Рожајама је проглашена дводневна жалост поводом тешке саобраћајне несреће у којој су страдала тројица шеснаестогодишњака из тог града.

Одлуку да се 18. и 19. фебруар прогласе данима жалости донио предсједник Општине Рахман Хусовић.

-Срца свих грађана Рожаја данас куцају као једно. Дијелимо неизмјерну бол и дубоко сасјећамо са породицама настрадалих младића. Наша заједница се суочила са огромним губитком - навео је Хусовић.

За вријеме дана жалости забрањено је емитовање музике, односно одржавање програма забавног садржаја на јавним мјестима.

Тројица шеснаестогодишњака погинула су касно синоћ у саобраћајној несрећи на путу Рожаје - Баћ, док је њихов вршњак тешко повријеђен, речено је у Управи полиције Црне Горе.

Три младића из Рожаја која су погинула синоћ у стравичној саобраћајној несрећи су рођаци и пријатељи. А. М. (16) и С. М. (16) су дјеца два брата, као и погинули И. Д. (16) и тешко повријеђени Ф. Д. (17).

-Тинејџери су се кобне вечери срели у једном кафићу у Рожајама и сјели су заједно да попију пиће, смијали су се и дружили. У једном тренутку кренули су кући у село поред Рожаја и сјели у “ауди”. Када су били у близини својих домова, један од погинулих добио је наводно позив од мајке која га је замолила да се врати до града како би јој купио неке намирнице - каже за Курир мјештанин Рожаја.

Додаје да су се младићи затим вратили до града и А. М. је, како се сумња, приликом неприлагођене брзине изгубио контролу над возилом и слетјели су у Ибар. Приликом слијетања, како се сумња, преврнули су се неколико пута, а њихов ауто је долетио на неких 20 метара у провалију.

Како наводи мјештанин Рожаја, сумња се да је и поледица која је била на путу кумовала несрећи.

-Поледица је данима на путу, а на том дијелу магистралног пута нема заштитне ограде која би спречила возила да се одмах нађу у ријеци. Расвјете нема на том дијелу пут – тврди мјештанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана